Partners Banka po měsíci fungování překročila hranici 22 tisíc klientů. Zájem je o on-line sjednání

Tereza Píchalová | 10. 4. 2024 | Vstoupit do diskuze

Partners Banka, vůbec první poradenská banka na českém trhu, již po měsíci od svého oficiálního spuštění hlásí celkem 22 000 klientů. Denně otvírá zhruba 700-900 účtů, jejich novopečení majitelé se mohou těšit nejen z nejlepší sazby spořicích účtů bez omezení, která dosahuje 6,03 % p. a., ale také z prémiových párových a rodinných balíčků. Tyto unikátní balíčky využívá aktuálně téměř 29 % klientů. Dětských účtů bylo doposud otevřeno více než 800. Od 1. dubna je možné otevřít účet on-line.

Partners Banka po měsíci fungování překročila hranici 22 tisíc klientů. Zájem je o on-line sjednání

Partners Banka spustila své služby pro veřejnost 6. března 2024 a již nyní překročila hranici 22 000 nových klientů, kteří si u nového bankovního subjektu uložili přes 4,1 miliardy korun. Banka, která propojuje moderní technologie s osobním přístupem, láká klienty i na plnohodnotné partnerské účty s možným rozšířením o účty dětské. Účet, kde jsou plnohodnotnými majiteli oba z páru si otevřelo již téměř 1 500 dvojic. Během března bylo možné otevřít účet jen za účasti bankovního poradce, nyní už si jej klienti mohou snadno otevřít online.

„Online založení účtu v Partners Apce trvá průměrně 6 minut a touto cestou si účet otevírá v pracovní dny asi 400 klientů denně. Dalších 600 až 700 nových klientů si v pracovní dny nový účet sjednává prostřednictvím našich poradců a poboček. Našim klientům jsme vydali více než 45 tisíc platebních karet všeho druhu, se kterými provedli již přes 122 tisíc plateb,“ doplňuje data Petr Borkovec, spolumajitel finanční skupiny Partners, do které Partners Banka patří.

Letos chce banka získat okolo 100 tisíc klientů, do pěti let chce mít alespoň 500 tisíc a do deseti let 1 milion klientů. Za deset let se chce z třímiliardové bilance dostat na 150 miliard korun. Kromě českého trhu uvažuje o expanzi na Slovensko, ale i do dalších zemí střední a východní Evropy. 

Banka zatím nabízí běžné a spořicí účty, úvěry plánuje postupně spouštět během léta. „S nadšením sledujeme rychlý růst a úspěch Partners Banky a jsme rádi za důvěru, kterou nám naši klienti každým novým sjednáním účtu projevují. Kromě balíčku Pro jednoho, jehož vedení je zcela zdarma a nabízí vedení spořicího účtu s vysokým úrokem 6,03 % p. a. bez poplatků, a navíc bez omezení výše vkladů, je zájem také o prémiové novinky na českém trhu, tedy o balíčky Pro dva či Pro rodinu,“ uvádí Marek Ditz, generální ředitel Partners Banky.

Partners Banka sází na technologie. Jde o první banku, která dostala od České národní banky možnost být stoprocentně v cloudu. Navíc je mobile only. Lze ji tedy obsluhovat pouze prostřednictvím aplikace, ve které se propojují všechny služby skupiny Partners. Dosud Partners apka získala 2 200 hodnocení na App Store a Google Play s hodnocením 4,9 na App Store a 4,7 na Google.

Veškeré finanční operace, od pojištění přes úvěry či investice až po účty, mohou klienti Partners Banky spravovat uceleně a snadno v jedné aplikaci, která slučuje finanční produkty od více než padesáti bankovních institucí. Apku aktuálně používá přes 63 tisíc klientů celé skupiny Partners.

„Mnoho lidí překvapuje rychlost apky, a to i v případě sjednání účtu. Pokud je člověk již klientem skupiny Partners, zabere sjednání účtu pouze čtyři kliknutí. Nový klient si vybere číslo účtu, kartu, podepíše a je hotovo. To samé s převody či instantními platbami. Sama jsem překvapená, jak rychlé to je. Jsme samozřejmě zvědaví, jak to ustojíme s tím, jak bude přibývat klientů, ale věřím, že rozhodně ustojíme,“ uvádí Hana Wallenfelsová, vedoucí týmu Partners apky.

 

 

 

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: